Reteaua de electricitate din Berlin nu va intra in proprietatea statului german dupa ce un referendum pe aceasta tema a esuat la limita, informeaza BBC.

Doar 24% dintre berlinezi s-au prezentat la vot, in vreme ce cvorumul necesar validarii referendumului era de 25%. Masura era sustinuta de grupuri ecologiste care sustin ca actualul furnizor de electricitate se concentreaza prea mult pe carbune ca materie prima pentru productia energiei.

Oponentii nationalizarii spun insa ca o asemenea mutare ar ingropa in datorii municipalitatea berlineza.

Luna trecuta, locuitorii din Hamburg, al doilea cel mai mare oras din Germania, au votat in favoarea unei masuri similare.

In referendumul din Berlin, 80% dintre participanti au votat pentru nationalizare, insa nivelul minim de prezenta la urne nu a fost atins.

Locuitorii Germaniei sunt dezamagiti ca privatizarea retelei de energie nu a condus de fiecare data la o scadere a preturilor si la o imbunatatire a calitatii serviciilor.

De asemenea, trecerea de la energia nuclear la cea solara si eoliana a determinat o crestere a pretului la electricitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri