Bank of Cyprus, cea mai mare banca din Cipru, a anuntat, miercuri, depunerea unei contraoferte pentru grupul bancar elen Emporiki Bank, avand intentia de a prezenta o suma apropiata de cea oferita saptamana trecuta de grupul bancar francez Credit Agricole SA, informeaza Rompres.

La sfarsitul unei reuniuni cu ministrul grec de finante, Giorgos Alogoskoufis, directorul executiv de la Bank of Cyprus, Andreas Iliadis, a anuntat ca banca cipriota va depune "in cel mai scurt timp posibil" o oferta pentru preluarea a 100% din Emporiki Bank, a patra banca din Grecia. Nu au fost oferite alte detalii, insa Iliadis a dezvaluit ca oferta BOC va fi apropiata de cea venita de la Credit Agricole.

La data de 13 iunie banca franceza a anuntat ca ofera un pret de 23,50 euro in numerar pentru fiecare actiune Emporiki Bank, evaluand banca greceasca la 3,1 miliarde euro. Credit Agricole si Emporiki Bank au un parteneriat care dureaza de sase ani. in plus, banca franceza controleaza 8,93% din actiunile Emporiki Bank.

Statul elen controleaza 41% din actiunile Emporiki Bank. Ministrul grec de finante a invitat potentiali investitori care doresc sa depuna o oferta comparabila cu cea venita de la Credit Agricole sa faca acest lucru pana la sfarsitul lunii iulie 2006.

Cea mai mare banca din Cipru, cu active de 22,32 miliarde euro la sfarsitul anului trecut, Bank of Cyprus are sucursale in Grecia, Marea Britanie si Australia si recent a primit aprobarea de a intra pe piata rusa.

Bank of Cyprus este prezenta in Grecia inca din anul 1991 si in prezent a ajuns la 120 de sucursale si aproximativ 4 procente din piata bancara elena. Recent, Bank of Cyprus (BOC) a anuntat ca va aplica pentru o licenta bancara la BNR, prioritatea fiind organizarea operatiunilor de leasing. BOC a deschis la Bucuresti un birou de reprezentare, care nu desfasoara inca operatiuni bancare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri