Romania trebuie sa faca reforme in justitie, asa cum a promis la aderarea la UE in 2007, pentru a atrage investitii, scrie, pe Twitter, ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel, dupa ce ministrul Economiei, Andrei Gerea, i-a invitat pe investitorii olandezi sa investeasca in companiile de stat.

Pentru ca investitiile romanesti si straine sa vina, "cel mai bine" ar fi sa se faca "reforme legislative, in justitie" si in ceea ce priveste coruptia, "promise in 2007 la aderarea Romaniei la UE, monitorizate prin MCV", scrie, pe Twitter, diplomatul olandez.

Totodata, Matthijs van Bonzel noteaza ca ministrul Andrei Gerea i-a invitat pe investitorii straini sa investeasca in companii detinute de stat, unde "stadiul reformelor e intarziat", scrie Mediafax.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, l-a primit, luni, pe ambasadorul Regatului Tarilor de Jos in Romania, Matthijs van Bonzel, ocazie cu care "cei doi oficiali au trecut in revista stadiul relatiilor bilaterale, apreciind nivelul schimburilor comerciale ca fiind unul foarte ridicat, de natura sa incurajeze si alte proiecte viitoare comune", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Andrei Gerea a prezentat ambasadorului olandez demersurile Ministerului Economiei de atragere de investitii la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea, "adresand cu acest prilej companiilor olandeze interesate o invitatie la convorbiri pe acest subiect", potrivit sursei citate.

De asemenea, ministrul Gerea a transmis ambasadorului Olandei "o lista a companiilor din portofoliul ministerului aflate in proces de privatizare si atragere de investitii, asigurandu-l de deschiderea partii romane pentru continuarea discutiilor pe teme concrete de interes, pentru viitoare colaborari".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri