Distribuitorul oficial al marcii Honda pe piata bulgara si-a manifestat ingrijorarea cu privire la piratarea marcii japoneze de unele companii din Bulgaria, care construiesc motociclete si microbuze folosind ilegal sigla constructorului japonez, anunta site-ul novinite, citat de Mediafax.

Kostadin Grozdanov, directorul executiv al Bultraco, importatorul general al marcii in Bulgaria, a declarat ca primele semnale le-a primit dupa ce fostul ministru al Economiei, Lidia Shuleva, a vizitat China in luna octombrie a anului trecut. La intoarcerea din aceasta tara, Shuleva a anuntat infiintarea, in viitorul apropiat, a unei companii mixte bulgaro-chineze, cu participarea DASF si Chongqing Lifan Industry Group. Aceasta noua societate urma sa produca autovehicule si motociclete sub licenta companiei japoneze. Problema este ca o astfel de companie nu are nici o legatura cu marca originala, dupa cum se arata intr-o declaratie oficiala a firmei. Aceasta deoarece Honda Motor, cel mai mare producator mondial de motociclete, castigase anterior in instanta dreptul de a interzice Chongqing Lifan Industry Group vanzarea licentei pentru productia de motociclete Honda.

PROCESE. Constructorii internationali Honda, General Motors si Toyota Motor au actionat in instanta companii chineze, argumentand ca design-ul asemanator al produselor lor, care copiaza motociclete si autovehicule ale marilor constructori sau similaritatile intre logo-urile originale si cele realizate de chinezi, ar putea afecta vanzarile marcilor originale pe cea de-a treia mare piata auto din lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Turcia, preferata in locul Romaniei pentru o noua fabrica Volkswagen
Setari Cookie-uri