Retailerul francez Carrefour, prezent si in Romania, negociaza preluarea de la compania Klepierre Real Estate a peste 100 de galerii comerciale situate in Franta, Spania si Italia pentru 1,7 miliarde de euro, potrivit cotidianului francez Le Figaro, citat de Mediafax.

Cele doua companii s-au inteles asupra pretului si vor sa finalizeze tranzactia pana la sfarsitul anului. La inceputul anilor 2000, Carrefour a vandut catre Klepierre 160 de galerii comerciale dezvoltate in jurul unor magazine ale companiei.

Carrefour vrea astfel sa obtina in urma achizitiei mai mult control asupra galeriilor comerciale in care detine hipermarketuri.

Pentru a finanta achizitia, Carrefour va imprumuta circa 50% din suma de la banci, urmand ca restul, circa 850 de milioane de euro, sa provina de la investitori institutionali, precum companii de asigurari si fonduri de pensii.

"Este fezabil, intrucat aceste galerii comerciale asigura un randament semnificativ, de 5,5-6%, si toti acesti investitori cauta astfel de plasamente", a declarat un expert, citat de Le Figaro.

Carrefour vrea sa atraga cinci sau sase astfel de investitori, fiecare cu fonduri de 100-200 de milioane de euro, intrucat intentioneaza sa pastreze controlul operational, scrie publicatia franceza.

Retailerul francez opereaza in Romania patru formate de magazine, cu un total de 143 de unitati - 24 de hipermarketuri, 74 de supermarketuri Market, 44 magazine de proximitate Express si un magazin online.

Compania a avut anul trecut pe piata romaneasca vanzari de 986 milioane euro, fara TVA, in crestere cu 3% fata de 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri