Parlamentul de la Budapesta a adoptat o lege care elimina incepand de la 1 februarie comisioanele bancare pentru doua retrageri pe luna de la bancomate totalizand pana la 150.000 de forinti (circa 500 de euro), nivelul salariului mediu din Ungaria, potrivit Portfolio.

Masura va costa institutiile de credit 42 de miliarde de forinti (141 milioane de euro), a declarat secretarul Ascociatiei Bancilor din Ungaria, Levente Kovacs.

Bancile vor trebui sa asigure un serviciu gratuit, dar sa plateasca taxe pentru acesta, intrucat nu vor mai putea transfera clientilor taxa de 0,6% impusa de guvern asupra tuturor tranzactiilor financiare.

"Este ca si cum statul ar impune o taxa celor care lucreaza in folosul comunitatii", a spus Kovacs.

Incurajarea retragerilor de numerar de la bancomate ar putea limita si extinderea platilor prin card, in pofida faptului ca platile electronice ajuta economia sa devina mai transparenta.

Citeste si:
Cat "inghite" chiria lunara in Bucuresti din buzunarul romanilor
Cat dau romanii pe chirie...

Bancile vor gasi, probabil, o modalitate de a tranfera povara financiara din nou asupra clientilor, prin majorarea altor comisioane, noteaza publicatia ungara.

Pentru a putea beneficia de retragerile fara comisioane, clientii bancilor trebuie sa inregistreze o cerere la institutia de credit, online sau scris, pana la 20 ianuarie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Safety: Asiguratorii evita vanzarea de RCA pentru transportatori
Setari Cookie-uri