Grupul petrolier Shell si Irakul sunt aproape de un acord privind o investitie de 11 miliarde de dolari pentru constructia unui complex petrochimic in sudul tarii, a anuntat guvernul irakian, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Shell a efectuat deja investitii masive in Irak pentru exploatarea rezervelor de petrol si gaze naturale.
Grupul anglo-olandez dezvolta exploatarea de la Majnoon, un camp petrolifer urias situat in apropiere de Basra, unde a inceput productia luna trecuta si extrage acum 200.000 de barili pe zi, potrivit guvernului de la Bagdad.
Shell a incheiat anul trecut un acord de 17,2 miliarde de dolari pentru colectarea gazelor naturale extrase de exploatarile petrolifere din sudul Irakului. Gazul nautral acumulat astfel va fi utilizat pentru acoperirea consumului intern.
Directorul general al Royal Dutch Shell, Peter Voser, s-a intalnit marti cu premierul irakian Nouri al-Maliki, iar acordul privind constructia combinatului petrochimic va fi semnat in urmatoarele saptamani, potrivit guvernului de la Bagdad.
Shell face parte din valul de companii petroliere internationale care au castigat drepturile de dezvoltare a zacamintelor de hidrocarburi din Irak, participand la reconstructia industriei petroliere a tarii, afectata sever de razboi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri