Preturile de consum din Spania au scazut in octombrie cu 0,1% in baza anuala, fata de o inflatie de 0,3% in septembrie, in contextul masurilor de austeritate si recesiunii prelungite, cu somaj ridicat si creditare redusa.

Cele mai accentuate scaderi de preturi au fost inregistrate la locuinte si transporturi, potrivit datelor oficiale prezentate miercuri de institutul de statistica de la Madrid, citate de MarketWatch.

Zona euro traverseaza o perioada de stagnare economica, cu inflatie redusa si somaj in crestere, in urma crizei financiare din ultimii ani, scrie Mediafax.

Indicele armonizat al inflatiei din Spania, utilizat in statistica europeana, a coborat in octombrie la 0%, fata de 0,5% in septembrie.

Tinta de inflatie a Bancii Centrale Europene pe termen mediu este de 2%.

In timp ce zona euro a iesit in trimestrul al doilea din recesiune, economia Spaniei a continuat sa se contracte, cu o rata de scadere trimestriala de 0,1%, respectiv cu 1,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Somajul din Spania a stagnat in septembrie la 26,6%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri