Cel mai mare grup de asigurari din Europa, Allianz AG, a anuntat ca va concedia in perioada urmatoare 7.500 de angajati pentru a reduce costurile. Circa 5.000 de disponibilizati lucreaza in segmentul de asigurari al grupului german, 2.400 fiind angajati ai Dresdner Bank aflata in proprietatea Allianz.

Aceste masuri pe care le initiam in acest moment vor sta la baza cresterii profitabilitatii nostre in Germania, a declarat Michael Diekmann, director executiv Allianz. Astazi putem sa facem asta de pe o pozitie puternica. Oricine va amana luarea decizii esentiale pentru o data nedeterminata in viitor va trebui sa faca fata unor presiuni si mai mari si va fi fortat sa ia decizii si mai drastice, a adaugat acesta in incercarea de a explica decizia asiguratorului german.

Compania se asteapta ca in urma acestor disponibilizari costurile sa fie reduse cu 500-600 milioane de euro in segmentul de asigurari si cu inca 400 de milioane de euro pe segmentul bancar pana in 2008. Grupul german a mai anuntat de asemenea ca va efectua si o restructurare administrativa, avand in plan reducerea centrelor administrative din Germania de la 21 la 10.

Ultima cotatie a actiunilor Allianz la bursa din Frankfurt a fost 119,62 euro (151,10 dolari) pe actiune, in crestere cu 1,8 procente fata de ziua precedenta.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus| Ce măsuri fiscale au luat mai multe state ale lumii
Setari Cookie-uri