Bank of Cyprus, cea mai mare banca din Cipru, a oferit joi un pachet mixt de numerar si actiuni in valoare de 3,8 miliarde euro pentru preluarea a 100 la suta din actiunile Emporiki Bank, a patra banca din Grecia, informeaza Rompres.

Bank of Cyprus a precizat ca ofera sase euro in numerar si 3,25 actiuni proprii pentru fiecare actiune la Emporiki Bank. Pe baza cursului inregistrat miercuri seara la bursa de actiunile Bank of Cyprus, oferta bancii cipriote evalueaza la 28,50 euro fiecare actiune Emporiki Bank.

"Consideram ca aceasta este o oferta atractiva pentru actionarii de la Emporiki, oferta care le ofera oportunitatea de a investi in crearea unui important grup bancar elenic", a declarat presedintele Bank of Cyprus Group, Vassilis Rologis.

Oferta celor de la BOC vine la 10 zile dupa ce grupul bancar francez Credit Agricole SA a lansat propria oferta pentru preluarea tuturor actiunilor Emporiki, evaluand banca greceasca la 3,1 miliarde euro sau 23,50 euro per actiune. Credit Agricole si Emporiki Bank au un parteneriat care dureaza de sase ani. in plus, banca franceza controleaza deja 8,93 la suta din actiunile Emporiki Bank.

Cu toate acestea, la data de 13 iunie 2006 directorul financiar de la Credit Agricole, Gilles de Margerie, a anuntat ca banca franceza nu isi va majora oferta, chiar daca va parea un alt candidat la preluarea Emporiki Bank.

Bank of Cyprus a apreciat joi ca, daca oferta sa va avea succes de cauza va conduce la crearea celui de al doilea grup bancar din Grecia, noua institutie urmand sa controleze 12 la suta din totalul depozitelor bancare. in plus, BOC vrea ca prin preluarea Emporiki sa-si consolideze extinderea in Grecia si Balcani. Bank of Cyprus este prezenta in Grecia inca din anul 1991 si in prezent a ajuns la 120 de sucursale si aproximativ patru procente din piata bancara elena.

Recent, Bank of Cyprus (BOC) a anuntat ca va aplica pentru o licenta bancara la BNR, prioritatea fiind organizarea operatiunilor de leasing. BOC a deschis la Bucuresti un birou de reprezentare, care nu desfasoara inca operatiuni bancare. in schimb, grupul Emporiki Bank si-a inceput activitatea in Romania, in luna septembrie 1999 prin infiintarea bancii denumita initial Commercial Bank of Greece (Romania), urmata de deschiderea reprezentantei societatii de investitii Commercial Capital Enterprises Ltd. si de infiintarea societatii de asigurari FENNIX HELLAS Insurance Agency - filiala a Phoenix General Insurance Agency, compania de asigurari a Grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri