Franta nu va face concesii in domeniul proliferarii nucleare, a dat asigurari presedintele Francois Hollande la sosirea in Israel intr-o vizita dominata de criza nucleara iraniana, relateaza AFP.

"Atat timp cat nu avem certitudinea ca Iranul a renuntat la arma nucleara, vom mentine toate solicitarile si sanctiunile", a promis Hollande intr-un scurt discurs rostit pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, scrie Mediafax.

"Franta considera ca proliferarea nucleara este un pericol, o amenintare, iar Iranul este o amenintare la adresa Israelului, a regiunii, a intregii lumi", a adaugat Hollande.

"Franta va tine cont de pozitia Israelului, dar isi da seama ca in joc este securitatea intregii planete", a incheiat Hollande.

Israelul incearca sa convinga Statele Unite si Franta sa nu accepte un acord cu Iranul daca regimul de la Teheran nu va prezenta garantii clare ca va renunta definitiv la ambitiile nucleare cu caracter militar. Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat ca un acord inadecvat in domeniul nuclear cu Iranul poate conduce la razboi, pledand pentru mentinerea sanctiunilor impotriva regimului islamist de la Teheran.

Citeste si:
CORONAVIRUS | Suntem toți la bordul unui zbor cu turbulențe, fără...
CORONAVIRUS | Pare că ne...

Negocierile Iranului cu reprezentantii Statelor Unite, Marii Britanii, Frantei, Rusiei, Chinei si Germaniei s-au incheiat pe 9 noiembrie, la Geneva, fara un acord, dar vor fi reluate pe 20 noiembrie. Washingtonul si Moscova au semnalat ca exista posibilitatea ajungerii la un acord cu Iranul in curand. Israelul a avertizat in mai multe randuri ca ar putea lansa atacuri preventive impotriva instalatiilor nucleare iraniene. Israelul, Statele Unite si Uniunea Europeana suspecteaza Iranul ca incearca sa fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzatiile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Italia nu reușește să reducă numărul deceselor zilnice
Setari Cookie-uri