Agentia americana de informatii NSA a putut sa spioneze cetateni britanici datorita unui acord secret cu autoritatile din Marea Britanie, releva documente furnizate de americanul Edward Snowden, dezvaluite miercuri de cotidianul The Guardian si televiziunea Channel 4, relateaza AFP.

Aceste documente arata ca autoritatile britanice au dat unda verde, in 2007, pentru arhivarea si analizarea de catre NSA a datelor privind convorbirile telefonice, comunicarea pe internet si posta electronica ale britanicilor, scrie Mediafax.

Potrivit unui document datat in mai 2007, cu privire la spionajul electronic, biroul de legatura la Washington al serviciilor britanice de spionaj electronic si NSA au decis sa "colaboreze pentru a pune in aplicare o noua politica ce extinde utilizarea informațiilor interceptate accidental de la cetatenii britanici".

"In prezent, analistii SID (serviciul de spionaj electronic din cadrul NSA) pot exploata toate datele colectate accidental de la cetatenii britanici despre contacte, adrese de IP, adrese de e-mail, numere de fax si telefon", se arata in document.

Autoritatile britanice si americane nu au reacționat, miercuri seara, fata de publicarea acestor noi informatii.

Londra are optiunea legii...
Citeste si: Londra are optiunea legii martiale in caz de Brexit fara acord


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Un nou hotel se deschide in Capitala, dupa o investitie de 5 mil. euro