Presedintele producatorului de petrol controlat de stat Rosneft, Igor Sechin, un aliat apropiat al presedintelui Vladimir Putin, este cel mai bine platit director din Rusia, cu un salariu de 50 de milioane de dolari anul trecut, potrivit unui studiu Forbes, citat de RIA Novosti, scrie Mediafax.

Seful Rosneft a urcat pe prima pozitie, de pe trei cu un an inainte, in clasamentul al celor mai bine platiti directori, realizat de editia locala a revistei Forbes.

Presedintele VTB Bank, Andrei Kostin, s-a situat pe locul al doilea, cu un salariu de 35 de milioane de dolari, urmat de seful Gazprom, Alexei Miller, cu 25 de milioane de dolari.

Potrivit topului Forbes, care analizeaza salariile si bonusurile incasate de directori, managerii din sectorul de stat au castigat semnificativ mai mult decat cei din companiile private.

Diferenta dintre veniturile acestora este, de asemenea, in crestere, noteaza Forbes.

China se opune unei retrageri...
Citeste si: China se opune unei retrageri unilaterale a SUA din INF

Lista celor mai bine platiti 25 de sefi de companii publicata in 2012 de Forbes a inclus 11 directori de companii de stat cu un total al salariilor de 147 milioane de dolari, in timp ce in 2013 numarul acestora a avansat la 13, iar suma totala a salariilor la 226 milioane de dolari.

In comparatie, directorii din sectorul privat au castigat cumulat 97 milioane de dolari in 2013, fata de 99 milioane de dolari in 2012.

Cei 25 de directori au primit anul trecut in total 325 milioane de dolari, cu o treime mai mult decat cu un an in urma.

Rusia isi suspenda...
Citeste si: Rusia isi suspenda activitatea la INF si dezvolta rachete hipersonice


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia cere SUA DISTRUGEREA scutului antiracheta de la Deveselu