Grecii trebuie sa faca noi sacrificii si sa adopte reformele structurale pe care le-au promis, intrucat multi ministri de Finante din Eurogroup, organizatie in care sunt reprezentate statele zonei euro, incep sa-si piarda rabdarea, a declarat presedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, scrie Mediafax.

Guvernul elen trebuie sa adopte reformele necesare pentru a creste competitivitatea tarii si pentru a atrage investitii, a afirmat Dijsselbloem, potrivit cotidianului To Vima. Seful Eurogroup a notat ca Atena are inca multe de facut si s-a aratat ingijorat de lipsa progreselor, noteaza cotidianul elen.

Troica creditorilor internationali - formata din reprezentanti ai Comisiei Europeane, FMI si Bancii Centrale Europeane - a parasit Atena si a anuntat ca va reveni la inceputul lunii decembrie pentru a relua o evaluare in cadrul de acordului de imprumut pentru Grecia. Evaluarea a inceput in septembrie, dar a fost intarziata din cauza unor dispute referitoare la masuri de austeritate intre expertii troicii si autoritatile elene.

Intr-un comunicat, troica a afirmat ca au fost obtinute "progrese", dar ca sunt necesare noi discutii, in timp ce un oficial de la Bruxelles a declarat ca nu exista inca un acord cu guvernul grec asupra tuturor aspectelor bugetului.
Ministrul de Finante elene, Yannis Stournaras, a transmis joi Parlamentului proiectul de buget pentru anul urmator.

Planul bugetar prevede o crestere economica de 0,6% anul urmator, dupa sase ani de contractie a PIB, si reducerea ratei somajului la 24,5%.

Executivul vrea sa mentina datoria la 320 de miliarde de euro anul urmator, reprezentand 174,8% din PIB, potrivit cotidianului To Vima. Guvernul anticipeaza ca va inregistra in acest an un surplus bugetar primar, fara costul serviciului datoriei, de 812 milioane de euro, urmat de un surplus de 3 miliarde de euro anul urmator.

Grecia a adoptat masuri severe de austeritate pentru a obtine de la statele zonei euro si FMI doua pachete de imprumuturi, insumand 240 de miliarde de euro, incepand din 2010. Statul elen s-a aflat aproape de colaps financiar, dipa ce indatorarea ridicata a facut imposibila finantarea tarii de pe piata internationala la dobanzi sustenabile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri