Guvernele Romaniei si Irakului au semnat, vineri, in prezenta vicepremierilor Liviu Dragnea si Saleh Mohamed Al-Mutlaq, acorduri ce prevad colaborarea in domeniul constructiei de locuinte, scoli si autostrazi, industriei, transporturilor, agriculturii, sanatatii si exploatarii resurselor minerale, scrie Mediafax.

Potrivit celor doi vicepremieri, companiile romanesti ar putea lua parte la programul irakian de constructie a circa 3 milioane de locuinte, 6.000 de scoli, dar si la refacerea infrastructurii de transport, respectiv drumuri si autostrazi.

Unul dintre acorduri, semnat de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat si ministrul irakian al Sanatatii, Majeed Aman Hamid, prevede implementarea sistemului de tip SMURD in Irak.

De asemenea, conform unui memorandum de intelegere semnat de ministrul Economiei, Andrei Gerea, si ministrul Industriei si Minelor irakian, Ahmed al Karboli, partea romana va oferi expertiza in domeniu, iar companiile romanesti vor putea participa la exploatarile de resurse minerale din Irak.

In domeniul agriculturii, ministrul Daniel Constantin si omologul irakian Izzedin Hussein au semnat un acord de colaborare privind cresterea animalelor, cultura cerealelor, ingrasaminte si depozitarea produselor agricole.
Vicepremierul Liviu Dragnea a aratat ca Irakul are nevoie de tractoare si masini agricole, vagoane, tramvaie, autobuze si microbuze.

Ministerul Dezvoltarii va oferi expertiza Irakului in domeniile dezvoltarii regionale, administratiei, planificarii urbanistice si de mediu.

La ceremonia de semnare a documentelor bilaterale in Romania si Irak a fost prezent si primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care ar fi trebuit sa semneze un memorandum de colaborare cu guvernatorul Bagdadului, insa incheierea acordului a fost amanata ca urmare a recentelor inundatii din capitala irakiana, soldate cu numeroase pagube materiale si victime umane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri