Magnatul Arnon Milchan, care detine compania New Regency Film si a produs pelicule precum "Frumusica" si "Fight Cub", a marturisit intr-un interviu televizat ca a dus o viata dubla, in anii 1970, facand trafic de arme si lucrand pentru serviciile de spionaj ale Israelului, potrivit dailymail.co.uk.

Arnon Milchan a declarat aceste lucruri intr-un interviu care va fi difuzat luni pe postul de televiziune israelian Channel 2, in emisiunea "Uvda", noteaza Mediafax.

Astfel, producatorul israelian a recunoscut ca a fost implicat in tranzactii clandestine pentru procurare de arme pentru Israel si a contribuit la promovarea asa-zisului program nuclear al acestei tari.

Potrivit publicatiei Haaretz, in acest interviu, magnatul a declarat ca a incercat sa racoleze colegi de la Hollywood pentru a lucra pentru Ministerul israelian al Apararii, adaugand ca a reusit sa-l convinga pe regretatul regizor Sydney Pollack sa se implice in aceste tranzactii cu arme.

Robert De Niro, care a participat la acest interviu, a declarat ca stia ca Milchan era spion la sfarsitul anilor 1970, producatorul recunoscand acest lucru in emisiune.

"L-am intrebat o data, vorbeam despre ceva si mi-a spus ca este israelian si bineinteles ca ar face astfel de lucruri pentru tara sa (sa spioneze, n.r.)", a povestit De Niro. "Mi-amintesc ca, la un moment dat, l-am intrebat pe Arnon despre asta, pentru ca eram prieteni si eram curios, dar nu intr-un mod acuzator, voiam doar sa stiu", a mai povestit De Niro. "Mi-a dat acel raspuns (afirmativ, n.r.) si l-am acceptat", a spus actorul.

In acelasi interviu, producatorul a declarat ca "a facut aceste lucruri pentru tara sa si ca este mandru".

Aceasta nu este pentru prima data cand detaliile despre viata dubla a lui Milchan apar in presa internationala. In urma cu doi ani a fost lansata pe piata cartea "Confidential: The Life of Secret Agent Turned Hollywood Tycoon Arnon Milchan", scrisa de Meir Doron si Joseph Gelman. In carte se spune ca Milchan era agent al Biroului pentru relatii stiintifice al Israelului si culegea informatii pentru programul nuclear al acestei tari. Biroul a fost inchis dupa ce agentul american Jonathan Pollard a fost arestat, in 1986, pentru spionaj in favoarea Israelului.

Milchan, in varsta de 68 de ani, ramane insa un producator de succes, iar compania sa, New Regency Films, are programate pentru lansare in 2013-2014 patru filme.

Unul dintre acestea este "Noah", regizat de Darren Aronofsky, cu Russell Crowe, Emma Watson si Anthony Hopkins.

De-a lungul carierei, Milchan a produs peste 120 de filme, printre acestea numarandu-se "Razboiul familiei Rose/ The War of the Roses", "A fost odata in America/ Once Upon a Time in America", "Frumusica/ Pretty Woman", "Nascuti asasini/ Natural Born Killers", "Stare de asediu/ Under Siege", "Avocatul diavolului/ The Devil's Advocate", "Fantana/ The Fountain", "Infidela/ Unfaithful", "L.A. Confidential" etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri