Acordul incheiat la Geneva asupra programului nuclear iranian va face "lumea mai sigura, Israelul si partenerii (Statelor Unite) in regiune mai siguri", a declarat secretarul de Stat John Kerry, intr-o conferinta de presa, relateaza AFP.

"Acest acord complet va face lumea mai sigura (...) si Israelul mai sigur, partenerii nostri in regiune mai siguri", a spus el, citat de Mediafax.

"Prima etapa nu spune ca Iranul are dreptul la imbogatirea (uraniului), indiferent ce spun anumite comentarii de interpretare", a subliniat Kerry.

Marile puteri si Iranul au ajuns la un acord asupra programului nuclear al Teheranului in noaptea de sambata spre duminica, la Geneva, dupa patru zile de negocieri "dificile", aducand o speranta de iesire dintr-o criza care dureaza de zece ani.

Acordul a fost anuntat dupa mai multe ore de blocaj asupra "dreptului" la imbogatirea uraniului al Iranului.

Citeste si:
Mai multe explozii, auzite intr-o zona din Kabul
Mai multe explozii, auzite...

"Am ajuns la un acord", a scris intr-un mesaj postat pe Twitter Michael Mann, purtatorul de cuvant al Inaltului Reprezentant UE pentru Politica Externa Catherine Ashton, care a condus negocierile, mandatata de ONU si Grupul 5+1. Mann nu a oferit detalii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Care sunt cei mai mari investitori iranieni din tara noastra
Setari Cookie-uri