Ungaria poate sprijini Hankook Tire cu 92 mil. euro

Comisia Europeana a decis vineri ca Ungaria poate acorda producatorului sud-coreean de anvelope Hankook Tire Co. subventii de stat de 92,6 milioane euro, pentru constructia unei uzine de anvelope la Dunaujvaros (68 kilometri sud de Budapesta), informeaza Rompres.

Bruxelles-ul a decis ca acest sprijin de stat este compatibil cu legislatia pietei unice, in masura in care permite dezvoltarea economica a unei regiuni defavorizate din Uniunea Europeana.

Hankook Tire, cel mai mare producator de anvelope din Coreea de Sud, intentioneaza sa investeasca aproximativ 500 milioane euro in viitoarea uzina de la Dunaujvaros, noua facilitate urmand sa demareze productia in 2007 cu 1.500 de salariati si alte 750 de locuri de munca indirecte.

Aceeasi firma a demarat lucrarile de constructie la o uzina similara in Slovacia, tara care nume importante din industria auto precum Kia Motors Corp si PSA Peugeot Citroen.

Pentru uzina de la Dunaujvaros, guvernul ungar ofera atat granturi cat si facilitati fiscale care vor acoperi aproximativ 20 % din costurile de constructie a uzinei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri