Grecia ar trebui sa renunte la 555 de reglementari depasite impuse companiilor, intrucat acestea limiteaza dezvoltarea economiei si reduc competitivitatea, potrivit unui raport al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), citat de cotidianul The Guardian si dat publicitatii de agentia Mediafax.

Reglementarile care ar trebui inlaturate afecteaza cresterea in retail, industria de procesare a alimentelor, materiale de constructii si turism. Printre acestea se numara reguli excesive privind campaniile de discounturi si stabilirea termenului de valabilitate al produselor.
Comertul si industria de procesare a alimentelor, reprezentand in prezent peste o cincime din PIB al Greciei, ar genera o activitate economica suplimentara de 5,2 miliarde de euro, daca guvernul de la Atena ar implementa recomandarea OCDE, se arata in raportul organizatiei internationale.
In prezent, magazinele trebuie sa obtina avize pentru promotii, iar termenele de valabilitate ale produselor alimentare sunt stabilite de autoritati.
Grecia se afla in al saselea an de recesiune, iar autoritatile elene, FMI si Comisia Europeana se asteapta la o revenire a PIB pe crestere anul urmator.
Economia a incetat sa se contracte, dar "declinul competitivitatii" impiedica recuperarea, a declarat ministrul Greciei pentru dezvoltare si competitivitate, Kostis Hatzidakis.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si