Angola, tara situata in sudul Africii, cu populatie de orientare religioasa majoritar catolica, a inceput o campanie de interzicere a religiei Islamului si a musulmanilor pe teritoriul acesteia, decizie prin care a inchis si demontat, de asemenea, cateva moschei, scrie The Guardian.

Comunitatea Islamica din Angola (ICA) sustine ca un numar de opt moschei au fost distruse in ultimii doi ani si oricine care practica Islamul risca sa fie gasit vinovat de nesupunere fata de Codul penal din Angola.

Angola este in mare parte catolica, iar populatia musulmana este in mare parte formata din imigranti. Motivul adus in motivarea acestei campanii de respindere a Islamului ar fi ca aceasta orientare religioasa nu a fost niciodata in mod special legalizata. Presedintele José Eduardo dos Santos, care a condus tara din 1979, a facut, de asemenea, sesizari cu privire "influenta islamica". Activistii pentru drepturile omului au condamnat la randul lor represiunile ample duse de autoritatile angoleze, mentionand ca tara sud-africana ar putea deveni primul stat din lume care interzice Islamul.

In conformitate de legislatia angoleza, un grup religios are nevoie de cel putin 100.000 de persoane cu calitatea de membru si de a fi prezent in 12 din cele 18 provincii pentru a obtine un statut legal, primind astfel dreptul de a construi scoli si lacase de cult. Potrivit estimarilor, aproximativ 90.000 de musulmani traiesc in Angola, la o populatie totala a tarii de 18 milioane de locuitori.

Sursa foto: Flickr / Radio Nederland Wereldomroep

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri