Vanzarea cu amanuntul de tutun va fi interzisa firmelor care detin spatii comerciale cu o suprafata de peste 2.500 de metri patrati si la statiile de benzina, incepand din iunie anul viitor, potrivit unui decret al Guvernului ungar publicat in gazeta oficiala Magyar Kozlony, relateaza MTI.

Magazinele din locurile vizate pot continua sa opereze pana la 30 mai 2014, potrivit decretului.

Ungaria a introdus un monopol de stat asupra vanzarii cu amanuntul de tutun in iulie, cu scopul de a interzice accesul copiilor la acest tip de produse

Vanzarile de tigarete din primele noua luni ale anului au scazut cu 76% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, fiind comercializate peste 7,6 milioane de unitati.
Chiar si asa, vanzarea de trabucuri s-a triplat in ultimii doi ani si a inregistrat o crestere de 30% in intervalul ianuarie-septembrie din acest an, comparativ cu 2012, in timp ce tutunul pentru tigarile foi a cunoscut o crestere de circa 30% intre 2011 si 2012, dar a stagnat in acest an.
Un studiu recent din Ungaria arata ca 28% dintre populatia adulta din Ungaria obisnuia sa fumeze in fiecare zi in cursul anului trecut, in timp ce anul acesta a scazut pana la sub 20%, relateaza Budapesttimes.hu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri