Producatorul de dispozitive de afisare cu ecran plat LG.Philips a demarat acordurile preliminare necesare pentru constructia unei noi uzine de module LCD (dispozitive de afisare cu cristale lichide) in apropiere de orasul Guangzhou, China, mizand pe cresterea cererii de televizoare cu ecran plat.

"In luna mai 2006 am semnat acordurile de investitie cu Guangzhou Development District Administrative Committee pentru constructia unei noi facilitati de productie a modulelor LCD la Guangzhou", a anuntat LG.Philips intr-un document remis bursei de la New York (NYSE), informeaza Rompres.

LG.Philips, cel mai mare producator de LCD-uri din lume in 2005, nu a precizat care este valoarea investitiei sau intervalul de timp pentru noua uzina din China. Aceasta va fi a treia facilitate de productie din strainatate a grupului LG.Philips, dupa cea de la Nanjing, China si cea de la Wroclaw, Polonia.

Analistii mizeaza insa pe scaderea veniturilor inregistrate in acest an de producatorii de LCD-uri, pe fondul scaderii continue a preturilor pentru monitoare si televizoare cu ecran plat. Deja la inceputul acestei luni, principalii producatori mondiali de LCD-uri (LG.Philips, Samsung Electronics si AU Optronics) au anuntat scaderea veniturilor operationale in al doilea trimestru al acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri