Sud-africanii si strainii se indreaptau in masa, marti dimineata, catre stadionul Soccer City din Soweto, unde 80.000 de persoane ar urma sa participe la ceremonia de adio organizata in memoria fostului presedinte sud-african Nelson Mandela, decedat joi seara, la varsta de 95 de ani, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Cateva mii de persoane asteptau in fata stadionului la scurt timp dupa ora 06.00 (06.00 ora Romaniei), in ploaie. Unii dansau si cantau sub umbrele.

Portile Soccer City, situat in apropiere de Johannesburg urmau sa se deschida la ora 06.00 (06.00 ora Romaniei). Autoritatile au anuntat ca vor indrepta multimea catre alte stadioane din zona in momentul in care acesta se va umple.

Ceremonia, difuzata in direct in lumea intreaga, va incepe la ora 11.00 (11.00 ora Romaniei) si va dura patru ore. Circa 100 de sefi de stat si de guvern sunt asteptati la ceremonie, cu zeci de personalitati din lumea culturala si artistica, precum si o multime de oameni obisnuiti, uniti cu totii prin admiratia si respectul fata de tatal "Natiunii curcubeu".

Funeralii Nelson Mandela

Cateva sute de persoane asteptau in zori la Park Station, gara centrala din Johannesburg, trenul, care poate fi luat gratuit cu aceasta ocazie, pentru a merge la stadion, intonand "Shosoloza", un cantec ce aminteste de calatoria cu trenul catre minele de aur. Unii sunt inca pe jumatate adormiti, altii sunt ingrijorati ca nu vor avea loc. Alte persoane coborau din autobuze, gratuite si ele.

Prim-ministrul Victor Ponta va participa la funeraliile nationale ale fostului presedinte.

Cincizeci si trei de sefi de stat si de guvern au confirmat ca vor merge in Africa de Sud pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela, a anuntat ministrul sud-african de Externe, Maite Nkoana-Mashabane, citat de AFP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri