Johnson & Johnson este aproape de a incheia afacerea de cumparare a diviziei Pfizer, care include branduri precum Listerine si Sudafed, pentru mai mult de 16 miliarde de dolari.
Reprezentantii Johnson & Johnson au refuzat sa comenteze iar cei ai Pfizer nu au fost disponibili pentru a veni cu mai multe detalii asupra acestor informatii, informeaza editia online a cotidianului New York Times.

Pfizer a anuntat prima oara in februarie ca se gandeste la vanzare sau la spinn-of-ul companiei.

Grupul GlaxoSmithKline (GSK), unul din liderii industriei mondiale farmaceutice, intentiona la inceputul lunii iunie sa preia divizia Pfizer propunand o oferta de peste 15 miliarde de dolari. Pe 7 iunie, presedintele GSK, Chris Gent, confirmase faptul ca ca cel mai mare producator de medicamente din Europa este interesat sa cumpere afacerea Pfizer, la pretul potrivit.

Oficialii Glaxo au avansat o oferta care putea transforma grupul in cel mai mare producator de medicamente comercializate fara prescriptie medicala din lume. Totodata, acesta devenea al doilea mare furnizor de medicamente pe baza de reteta, potrivit aceleiasi surse.

Hank McKinnell, seful executiv al Pfizer precizase ca au primit o oferta puternica pentru aceasta unitate.

Avantajati pentru preluarea Pfizer erau, conform unor surse din piata, Glaxo, alaturi de Johnson & Johnson si Reckitt, asta dupa ce Colgate-Palmolive a dezmintit zvonurile ca ar fi interesata de diviza Pfizer.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri