Interpretul in limbajul semnelor care a aparut marti la televiziunea publica sud-africana pentru a traduce in cursul ceremoniei dedicate lui Nelson Mandela nu stapanea absolut deloc acest limbaj, au declarat miercuri reprezentanti ai asociatiilor surdo-mutilor din Africa de Sud, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Este un impostor", a declarat directoarea organizatiei "Educatie si dezvoltarea limbajului semnelor" din Cape Town Cara Loening, contactata de AFP. "Comunitatea surzilor din Africa de Sud este foarte ofensata", a adaugat ea.

Potrivit altui expert, un interpret oficial din cadrul Federatiei persoanelor cu deficiente de auz din Africa de Sud, Delphin Hlungwane, "acesta gesticula miscandu-si pur si simplu mainile in toate directiile. Nu avea nicio gramatica, nu utiliza nicio structura, nu cunostea nicio regula a limbajului".

"Nu a tradus absolut nimic, niciuna dintre gesticulatiile lui nu aveau sens", a subliniat expertul. Cazul a provocat un adevarat scandal miercuri in Africa de Sud, iar serviciile de comunicare ale Guvernului au promis un raspuns, pe care nu-l oferisera inca pana miercuri dupa-amiaza. "Surzii din Africa de Sud nu il cunosc si nici interpretii", a continuat Hlungwane, adaugand ca acest interpret nu a mai lucrat vreodata, anterior, pentru vreun post de televiziune.

"Nu stim nimic despre el, nici macar numele. A aparut la acest eveniment, dar nu stim cum", a spus el. Intrebat daca este posibil ca acest interpret sa fi folosit alt limbaj al semnelor decat cel utilizat in Africa de Sud, Hlungwane a oferit asigurari ca telespectatorii cu deficiente de auz din alte tari din lume nu au inteles nici ei gesturile acestui "interpret".

Sursa foto: captura YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri