Grupul elvetian Holcim Ltd., unul dintre liderii mondiali in productia de ciment, betoane si agregate, a anuntat luni ca a ajuns la un acord privind preluarea producatorului american de betoane Meyer Material Company pentru suma de 231 milioane dolari, informeaza Rompres.

Holcim a precizat ca a convenit tranzactia cu doua fonduri de investitii americane, U.S. Equity Partners, L.P. si Park Avenue Equity Partners, L.P, urmand a incheia tranzactia in luna iulie 2006, in functie de aprobarea organismelor de reglementare.

Cu sediul in suburbiile orasului Chicago, firma Meyer produce betoane si produse de pavaj, operand in principal in zonele Illinois si Wisconsin. Compania are aproximativ 750 de angajati si anul trecut a realizat vanzari de 190 milioane dolari.

In ultimi cinci ani, Holcim a cheltuit mai mult de cinci miliarde de franci elvetieni pentru o serie de achizitii in India, China si Marea Britanie. Preluarea Meyer este menita sa consolideze pozitia grupului elevetian pe piata americana a cimentului si agregatelor.

Pe piata romaneasca, filiala Holcim Romania detine trei fabrici de ciment - in Turda, Campulung si Alesd, 14 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate. Compania are aproximativ 1.300 de salariati.