Grupul minier american Phelps Dodge va fuziona cu canadienii Inco si Falconbridge, pentru a da nastere primului producator mondial de nichel si a primului grup privat de cupru, informeaza Rompres.

Fuziunea va da nastere unui grup cu o valoare de piata combinata de 56 miliarde dolari.

Aceasta tranzactie intervine intr-un context de explozie a preturilor materiilor prime, care au stimulat consolidarea in vederea securizarii surselor de aprovizionare.

Astfel, Phelps Dodge, Inco si Falconbridge au cazut de acord asupra "unei triple aliante de 56 miliarde dolari, dand nastere uneia dintre cele mai mari companii miniere din lume".

Valoarea de achizitie a Phelps de catre Inco-Falconbridge s-a situat la aproximativ 40 miliarde dolari, conform unui comunicat.

Noul grup se va numi "Phelps Dodge Inco Corporation" si va avea sediul central in Statele Unite, in Phoenix (Arizona), sediul actual al Phelps.

Operatiunea de fuziune anuntata luni a fost recomandata de Consiliile de Administratie ale celor trei grupuri. in acelasi timp, operatiunea Phelps-Inco "nu este conditionata de reusita fuziunii Inco Falconbridge", se arata in comunicatul comun al companiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri