China Eastern Airlines Corp., una din primele trei companii aeriene chineze, a anuntat ca va achizitiona 30 de avioane de linie Airbus A320, pentru a face fata cresterii traficului pe piata aeriana chineza.

Compania aeriana nu a oferit detalii in legatura cu pretul tranzactiei, multumindu-se sa declare doar ca va plati "mai putin" decat pretul de catalog, de 13,9 miliarde yuani (1,7 miliarde dolari), pentru 30 de aparate A320. Aparatele urmeaza sa fie livrate in perioada cuprinsa intre luna mai 2008 si luna noiembrie 2010, informeaza Rompres.

Anuntul a intervenit la doua saptamani dupa ce guvernul de la Beijing a anuntat aprobarea planurilor firmei Airbus, referitoare la constructia unei uzine de asamblare pentru aparatele A320 in apropiere de orasul Tianjin (estul Chinei). China Eastern nu a precizat daca avioanele comandate vor proveni sau nu de la viitoarea uzina de la Tianjin.

Piata aeronautica chineza este considerata vitala pentru primii doi constructori mondiali de avioane comerciale - Airbus (divizie a EADS) si grupul Boeing. Airbus controleaza aproximativ un sfert din comenzile de avioane venite din China, iar Boeing aproximativ 60 de procente.

La sfarsitul anului trecut, prim-ministrul chinez, Wen Jiabao, a efectuat o vizita in Franta, prilej cu care nu mai putin sase companii aeriene chineze au semnat cu firma de la Toulouse comenzi totale pentru un numar de 150 de avioane de linie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri