Rulourile cu scortisoara daneze, produse traditionale de Craciun in Danemarca, ar putea fi interzise incepand de anul viitor, din cauza continutului ridicat de cumarina, o substanta toxica regasita in scortisoara, care depaseste normele impuse de Uniunea Europeana, informeaza dailymai.co.uk, citat de Mediafax.

"Este sfarsitul rulourilor cu scortisoara, asa cum le stim. Rulourile cu scortisoara sunt, desigur, un produs de patiserie danez traditional. Preparam paine si prajituri cu scortisoara de 200 de ani", a declarat Hardy Christensen, directorul Asociatiei patiserilor danezi.

Propunerea de interdictie vine in urma deciziei agentiei pentru siguranta alimentara din Danemarca de a implementa reglementarile Uniunii Europene referitoare la cantitatea de "produse zilnice de patiserie fina", care limiteaza cumarina la 15 miligrame pe kilogram.

Cu toate acestea, rulourile cu scortisoara, cunoscute sub denumirea de "Kanelsnegler" si foarte populare in tarile nordice, pot contine pana la 50 de miligrame pe kilogram. In Suedia, guvernul a clasificat produsele de patiserie cu scortisoara drept "produse traditionale si de sezon".

In Danemarca au aparut deja nemultumiri cu privire la faptul ca guvernul nu a luat masuri de protejare a produselor sale traditionale cu scortisoara, asa cum au facut autoritatile din Suedia, ci doar au amanat punerea in aplicare a deciziei de interdictie pana in februarie.

Citeste si:
Dupa ce s-au "ars" cu dobanzi de 800% la credite, danezii iau masuri
Dupa ce s-au "ars" cu dobanzi...

Sursa foto: Stoonn/FreeDigitalPhotos

Sursa foto: Stoonn/FreeDigitalPhotos

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Top 10: cele mai bune tari in care sa iti cresti copiii
Setari Cookie-uri