Rezervele zacamantului de aur Sukhoi Log din Urali, cel mai important din Rusia, ar putea fi reevaluat in crestere cu 50 la suta, iar eventuala vanzare la licitatie nu se va face mai devreme de anul 2008.
Totodata, legea asupra limitarii accesului investitorilor straini la rezervele strategice va intra in vigoare pana in 2008, astfel ca va fi extrem de dificil pentru investitorii straini sa preia Sukhoi Log, informeaza RIA Novosti, citata de Rompres.

La inceputul lunii viitoare, Agentia Federala pentru Exploatarea Subsolului (Rosnedr), va anunta rezultatele de cerere-oferta in privinta reevaluarii rezervelor de aur ale zacamantului citat. Conform Rosnedr, aceste rezerve care se pot situa intre 1.041,2 si 1.541,2 tone.

Pe de alta parte, expertii considera ca este posibil ca Soukhoi Log sa contina si rezerve de platina, paladium si rodiu, element chimic, metal rar asemanator cu platina, care se gaseste in natura impreuna cu platina, aceste doua metale intrebuintandu-se aliate la confectionarea unor instrumente de laborator.

In ciuda pronosticurilor de cost ale investitiilor de punere in valoare a zacamantului, costuri de 1,5 miliarde dolari, concurentii la licitatie sunt numerosi. Printre candidati se numara Norilskii nikel, Bazovy element, Polimetall, Alrosa si, de asemenea, Fleming Family & Partners si Barrick Gold. Expertii sunt convinsi ca licitatia va fi castigata de compania rusa Polious, specializata in extractia de aur.

In urma cu un an, compania miniera canadiana Barrick Gold, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de minereu de aur, si-a deschis o reprezentanta in capitala Rusiei. in eventualitatea unei investitii, Barrick Gold va fi nevoita sa se asocieze cu un partener rus, depozitele aurifere fiind considerate de importanta strategica de catre guvernul de la Moscova. Potrivit proiectului legislativ referitor la resursele subsolului, investitiile straine in depozitele minerale strategice din Rusia nu vor putea sa depaseasca pragul de 50 de procente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri