Consiliul Constitutional al Frantei a aprobat duminica "taxa milionarilor", de circa 75%, care se va aplica companiilor care platesc salarii de peste un milion de euro pe an, potrivit AFP.

Masura, sustinuta de presedintele Francois Hollande, a infuriat sefii de companii si cluburile de fotbal, care au amenintat chiar cu intrarea in greva, relateaza Mediafax.
Taxa a fost gandita initial pentru a fi platita de persoanele cu venituri mari si ar fi trebuit sa se aplice sumelor care depaseau un milion de euro, insa Consiliul Constitutional a respins aceasta varianta, intrucat limita maxima legala pentru persoane fizice este de 66%.
Guvernul socialist al Frantei a regandit taxa, pentru a fi aplicata companiilor care platesc astfel de salarii.
Noua formula, avizata de Consiliu, prevede o taxa exceptionala de 50% pentru veniturile mai mari de un milion de euro platite in 2013 si 2014. Incluzand contributiile sociale, procentajul ramane la circa 75%, nivelul vizat de guvern in varianta initiala.
Sumele platite in contul acestei taxe vor fi limitate insa la 5% din cifra de afaceri a unei companii.
Consiliul Constitutional, format din judecatori si fosti presedinti ai Frantei, poate anula legi daca decide ca acestea nu respecta constitutia tarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Senator PSD, despre scutirile de taxe din presa: Nu e mita!
Setari Cookie-uri