Atentatul comis luni dimineata intr-un troleibuz la Volgograd, in sud-vestul Rusiei, este opera unui kamikaze si pare sa aiba legatura cu cel comis cu o zi inainte in gara centrala din oras, au anuntat anchetatorii. Zece persoane au murit in urma unei explozii produse luni dimineata intr-un troleibuz din Volgograd, in sud-vestul Rusiei, oras in care duminica un alt atentat sinucigas a provocat moartea a 17 persoane, au anuntat agentiile ruse, citate de AFP, potrivit Mediafax.

Primele elemente ale anchetei privind acest atentat arata ca "dispozitivul exploziv a fost declansat de un kamikaze de sex masculin", a precizat comitetul de ancheta rus intr-un comunicat. Explozibilul folosit pentru atentat prezinta elemente "identice" cu cel folosit duminica, ceea ce "confirma versiunea unei legaturi intre cele doua atentate", a adaugat acest organism.

Cel putin 14 persoane au murit in acest atentat, potrivit ultimului bilant anuntat de Ministerul rus al Sanatatii. "Numarul mortilor a crescut la 14, iar cel al ranitilor la 28", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Oleg Salatai, citat de agentiile ruse.

Cel putin 23 de persoane, inclusiv un copil in varsta de un an, au fost transportate la spital dupa atacul cu bomba comis luni dimineata impotriva unui troleibuz in orasul rus Volgograd, au declarat serviciile medicale regionale pentru Itar-Tass, relateaza agentia rusa in pagina electronica.

Bomba a explodat in momentul in care troleibuzul traversa o zona apropiata de una dintre pietele orasului. Bilantul preliminar a fost confirmat pentru agentiile ruse de purtatorul de cuvant al comitetului de ancheta rus, Vladimir Markin, si de Ministerul de Interne. O sursa din cadrul comitetului de ancheta din regiunea Volgograd, situata in apropiere de zona instabila a Caucazului rus, a afirmat ca este vorba despre un "atentat", informeaza Mediafax.

Un reporter al Itar-Tass, care s-a aflat la fata locului, a declarat ca troleibuzul a fost spulberat de explozie, din el ramanand doar carcasa metalica. Trupurile neinsufletite ale victimelor zac in jurul acestuia. Primele informatii sugereaza ca explozia de luni dimineata a fost opera unui atacator sinucigas, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate.

"Acest lucru este sugerat de caracterul exploziei si de fragmentele umane gasite la fata locului", a declarat sursa citata.
Guvernatorul regional Serghei Bojenov si ministrul rus al Sanatatii, Veronika Skvortova, care a ajuns la Volgograd cu o zi inainte in legatura cu un alt atac terorist, au venit la locul exploziei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri