Aproape o cincime din suprafata arabila a Chinei este prea poluata pentru a putea fi utilizata in agricultura, estimeaza unii oameni de stiinta, in timp ce autoritatile afirma ca terenurile aflate in aceasta situatie reprezinta circa 2% din total, scrie Mediafax.

Terenuri de peste 8 milioane de acri (3,2 milioane de hectare) de teren agricol, reprezentand circa 2% din suprafata arabila totala a Chinei de 337 milioane de acri (136,4 milioane de hectare), nu pot fi folosite pentru agricultura din cauza poluarii cu metale grele si substante chimice, a declarat secretarul de stat Wang Shiyuan, citat de publicatia International Business Times.

Unii oameni de stiinta estimeaza, insa, ca o suprafata de pana la 60 de milioane de acri (24,3 milioane de hectare), reprezentand circa o cincime din total, este inadecvata productiei de alimente.

Problema poluarii terenurilor este secundara unor preocupari precum smogul si contaminarea apei, a spus Wang.

Ingrijorarea privind situatia suprafetelor agricole este insa in crestere, ca urmare a informatiilor din presa privind recolte contaminate.

Dezvoltarea accelerata a industriei in China, nerespectarea legislatiei de protejare a mediului si utilizarea excesiva de ingrasaminte chimice a condus la poluarea cu diverse substante, inclusiv plumb, cadmiu si pesticide.

O analiza a statului a evidentiat un grad de poluare mediu sau sever pe suprafete care totalizeaza 8,3 milioane de acri, a declarat Wang.

"Pe aceste terenuri nu mai poate fi continuata productia agricola", a spus el.

Guvernul de la Beijing intentioneaza sa cheltuiasca miliarde de yuani (1 miliarde de yuani - 165 milioane de dolari) pentru reducerea nivelului de poluare, cu un termen limita stabilit pentru 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri