Consulatul Chinei din San Francisco a fost vizat, miercuri, de un incendiu declansat intentionat, care a provocat importante pagube materiale, a anuntat joi un purtator de cuvant al consulatului, cerandu-le autoritatile americane sa protejeze personalul diplomatic chinez, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

Un atacator a aruncat "doua galeti cu benzina pe usa din fata a consulatului si i-a dat foc", miercui, la ora locala 21.25 (joi, 07.25 ora Romaniei), provocand "pagube importante", a precizat purtatorul de cuvant intr-un comunicat publicat pe site-ul de Internet al consulatului.

Politia si pompierii din oras, precum si serviciile de securitate diplomatica ale Departamentului de Stat american au reactionat rapid, potrivit aceleiasi surse.

Inainte de a da foc, autorul a parcat o camioneta in fata consulatului, a adaugat purtatorul de cuvant, care nu a oferit alte detalii. Nu se stie daca persoana respectiva este barbat sau femeie sau care sunt motivatiile care au impins-o sa comita acest act.

Politia americana a confirmat pentru AFP ca ancheteaza incidentul.

Purtatorul de cuvant chinez a condamnat in comunicatul sau "un act nedemn", care reprezinta o "amenintare pentru securitatea personalului consular si locuitorii din vecinatate".

"Le cerem autoritatilor americane sa ia toate masurile necesare pentru a asigura o protectie adecvata personalului si cladirilor consulare chineze si sa aduca in fata justitiei vinovatul cat mai repede posibil", a adaugat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri