Grupul de comunicatii News Corporation, controlat de magnatul media Rupert Murdoch, a preluat 25 la suta din actiunile TV Puls, un post de televiziune catolic din Polonia, au anuntat miercuri calugarii franciscani, care controleaza 75 la suta din actiunile TV Puls, informeaza Rompres.

NewsCorp a preluat jumatate din participatia detinuta de societatea TV Inwestycje, firma care detine 49,98 la suta din actiunile TV Puls. Cealalta jumatate este controlata de calugarii franciscani, care nu au dorit sa dezvaluie valoarea tranzactiei.

Potrivit firmei AGB Nielsen Media Research, postul TV Puls are o cota de 0,4 la suta din piata de televiziune din Polonia. Precedentul investitor mediatic la TV Puls, grupul Polsat -cel mai mare lant TV privat din Polonia-, a refuzat sa mai investeasca intr-un post de televiziune pe care nu-l poate controla.

Grupul lui Rupert Murdoch mai detine in Polonia o societatea de publicitate, News Outdoor, pe care a achizitionat-o in anul 1999. News Outdoor este grupul numarul unu de publicitate out-door din Europa Centrala si de Est, in Romania detinand locul doi pe piata.

News Corp. este cel mai mare imperiu mediatic din lume fiind proprietarul studiourilor de film 20th Century Fox, al retelelor de televiziune Fox, Fox News, Fox Sports, Sky, B Sky B (British Sky Broadcast), Sky Italia, Star Asia, al ziarelor "New York Times" si "New York Post". in Romania, compania lui Murdoch se ocupa de managementul postului de televiziune B1 TV.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri