Grupul germano-american DaimlerChrysler, care detine 22,5 la suta din EADS, doreste un deznodamant rapid al crizei care zguduie grupul aeronautic european.

Presedintele consiliului de directori ai Dailmler Chrysler, Dieter Zetsche, a declarat miercuri, pentru Wall Street Journal Europe, ca la EADS ”trebuie sa se produca schimbari”, fara a preciza insa natura acestora.

'Nu dorim sa cream alte obstacole in calea unui acord' cu actionarii francezi ai EADS, grupul Lagardere si statul francez. El s-a declarat increzator ca se va ajunge rapid la un acord cu partenerii 'cel mai tarziu in urmatoarele saptamani'.

Responsabilul DaimlerChrysler a avertizat totusi ca in lipsa unui acord, grupul germano-american isi va face publica pozitia si a insistat ca EADS trebuie sa se concentreze cat mai curand posibil pe activitatile sale.

Potrivit ministrului economiei, Thierry Breton, marti erau luate in considerare solutii de natura sa scoata grupul european EADS din criza declansata de intarzierile in livrarile de avioane A380 si de vanzarea actiunilor de catre Noel Forgeard, copresedintele executiv al grupului.

Mai multe scenarii au fost evocate: demiterea copresedintelui executiv francez Nol Forgeard si a PDG-ului german al Airbus Gustav Humbert, o participare crescuta a Airbus in cadrul EADS, sosirea unui PDG de la SNCF Louis Gallois la conducerea grupului, renuntarea la conducerea bicefala. Legat de acest subiect, francezii si germanii par sa aiba inca pozitii divergente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri