Grupul germano-american DaimlerChrysler, care detine 22,5 la suta din EADS, doreste un deznodamant rapid al crizei care zguduie grupul aeronautic european.

Presedintele consiliului de directori ai Dailmler Chrysler, Dieter Zetsche, a declarat miercuri, pentru Wall Street Journal Europe, ca la EADS ”trebuie sa se produca schimbari”, fara a preciza insa natura acestora.

'Nu dorim sa cream alte obstacole in calea unui acord' cu actionarii francezi ai EADS, grupul Lagardere si statul francez. El s-a declarat increzator ca se va ajunge rapid la un acord cu partenerii 'cel mai tarziu in urmatoarele saptamani'.

Responsabilul DaimlerChrysler a avertizat totusi ca in lipsa unui acord, grupul germano-american isi va face publica pozitia si a insistat ca EADS trebuie sa se concentreze cat mai curand posibil pe activitatile sale.

Potrivit ministrului economiei, Thierry Breton, marti erau luate in considerare solutii de natura sa scoata grupul european EADS din criza declansata de intarzierile in livrarile de avioane A380 si de vanzarea actiunilor de catre Noel Forgeard, copresedintele executiv al grupului.

Mai multe scenarii au fost evocate: demiterea copresedintelui executiv francez Nol Forgeard si a PDG-ului german al Airbus Gustav Humbert, o participare crescuta a Airbus in cadrul EADS, sosirea unui PDG de la SNCF Louis Gallois la conducerea grupului, renuntarea la conducerea bicefala. Legat de acest subiect, francezii si germanii par sa aiba inca pozitii divergente.

Mai multe articole din sectiunea International »