Momentul in care roboti vor patrula prin lanurile de porumb sau prin culturile de vita-de-vie in locul fermierilor este foarte aproape, scrie publicatia The Guardian, potrivit careia guvernul britanic va aloca 84 de milioane de euro pentru comercializarea de noi tehnologii agricole, inclusiv roboti.

Guvernul britanic a lansat prima sa strategie privind tehnologia agricola, un proiect de aproape 200 mil. euro. Din aceasta suma, 84 mil. euro vor fi utilizate pentru comercializarea de noi tehnologii – inclusiv roboti destinati muncii agricole – in timp ce peste 100 mil. euro vor fi folosite pentru a dezvolta centre pentru inovatie in agricultura in cadrul carora vor fi construite noi tehnologii destinate exportului. Mai mult, Marea Britanie va avea si un “ambasador” pentru noi tehnologii in agricultura.

Astfel, britanicii lucreaza la dezvoltarea unor roboti care ar putea sa inlocuiasca munca fizica a oamenilor: de la masini care culeg strugurii pana la roboti care pot identifica daunatori sau eventuale boli care pot afecta culturile.

Agricultura moderna

Investitii masive in tehnologii agricole sunt realizate si in America de Sud, unde dronele au inceput sa joace un rol important in activitatea unei ferme. Tehnologia este folosita pentru a monitoriza suprafete extinse de culturi, in timp ce in Japonia dronele sunt utilizate pentru a stropi plantatiile cu pesticide.

Pe de alta parte, introducerea de roboti care sa inlocuiasca munca fizica a oamenilor in cadrul fermelor ar putea avea un efect negativ asupra fortei de munca. Industria alimentara si agricultura reprezinta cea mai mare ramura din economia britanica.

In Marea Britanie exista aproximativ 300.000 de ferme active, cu o suprafata medie de circa 57 de hectare, valoare mai mare decat media europeana, de aproximativ 20 de hectare. 41.000 de ferme au o suprafata mai mare de 100 de hecatre si reprezinta peste 65% din suprafata agricola totala. Forta de munca era formata din 184.000 de angajati.

Potrivit datelor statistice, Marea Britanie este al saptelea producator de cereale din Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri