Lideri ai Uniunii Crestin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, considera "inacceptabil" avertismentul Comisiei Europene privind necesitatea acordarii indemnizatiilor sociale imigrantilor veniti din state membre UE, informeaza AFP, citat de Mediafax.

"Pozitia Comisiei Europene este total inacceptabila", a declarat liderul grupului parlamentar al CDU, Volker Kauder, citat de cotidianul Bild.

"Daca ne va fi impus acest punct de vedere, probabil va exista un aflux considerabil de persoane care vor veni in Germania doar pentru a incasa pachetul social Hartz IV", venitul minim garantat, a adaugat Kauder.

"Dar acesta nu a fost niciodata obiectivul liberei circulatii a cetatenilor in spatiul UE. Inca o data, Comisia Europeana pare sa nu analizeze consecintele pozitiilor sale", a adaugat oficialul german.

Si vicepresedintele CDU, Armin Laschet, a criticat Bruxellesul. "Exista un principiu european conform caruia doar cei care au cotizat au dreptul la indemnizatii. Trebuie sa mentinem acest principiu, altfel toata lumea va cauta sistemul social cel mai avantajos", a spus Laschet, citat de Süddeutsche Zeitung.

Comisia Europeana a avertizat Germania ca trebuie sa acorde indemnizatii de somaj europenilor care nu si-au gasit loc de munca, scrie Süddeutsche Zeitung, care a obtinut un document al CE transmis Curtii Europene de Justitie. Juristii Executivului european sustin, in pozitia transmisa Curtii Europene de Justitie (CJUE), ca excluderea europenilor de la ajutoarele sociale nu este conforma cu dreptul comunitar.

Totusi, un purtator de cuvant al Comisiei Europene a dat asigurari ca Bruxellesul nu vrea sa oblige Berlinul sa plateasca indemnzatii sociale strainilor din UE. "Vreau sa fie clar ca insinuarile si criticile conform carora Comisia Europeana ar vrea sa constranga Germania sa ofere ajutoare sociale tuturor cetatenilor UE care nu au loc de munca aflati pe teritoriul german sunt false", a subliniat oficialul CE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri