Un sondaj recent realizat de ABC News arata ca taberele sustinatorilor si opozantilor legalizarii consumului de marijuana in SUA sunt practic egale in momentul de fata, insa, in comparatie cu situatia de acum un deceniu, tendinta este clar in favoarea primilor.

Sondajul realizat in perioada 9 – 12 ianuarie arata ca 49% dintre americani sustin legislatia care prevede legalizarea marijuana, iar 48% se opun. De asemenea, 36% dintre cei care au raspuns se declara puternic impotriva legalizarii, in vreme ce 28% spun ca sunt sustinatori indarjiti ai legislatiei favorabile canabisului.

Circa 59% dintre americanii cu varste cuprinse intre 18 si 39 de ani afirma ca ar fi de acord cu legalizarea detinerii unor cantitati mici de marijuana, in vreme ce doar 27% dintre persoanele cu o varsta de peste 65 de ani ar fi de acord cu aceasta masura.

Si preferintele politice par sa aiba un efect asupra opiniilor privind legalizarea marijuana. Astfel, 57% dintre cei care se declara democrati sustin consumul si posesia de canabis, in comparatie cu doar 37% - procentul republicanilor care spun acelasi lucru.

O lege votata in noiembrie prevede deschiderea in Colorado si Washington a primelor "coffee-shops", unde consumatorii vor putea sa cumpere legal, cu conditia sa aiba cel putin 21 de ani, pana la 28 de grame de canabis la fiecare vizita.

Citeste si:
Economist strain: Vreti euro? Doar daca va modernizati economia!
Economist strain: Vreti euro...

In Colorado, celebru pentru statiunile sale de schi, autoritatile au acordat licente pentru 348 de magazine, iar statul Washington a primit 3.746 de cereri dintre care 867 pentru magazine.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Sondaj alegeri prezidentiale: Klaus Iohannis conduce detasat