Ciocniri au izbucnit duminica dupa-amiaza intre manifestanti si politisti in centrul Kievului, soldandu-se cu ranirea a doua persoane, dupa o manifestatie care a reunit aproximativ 200.000 de persoane, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Dupa manifestatie, unii protestatari care incercau sa treaca de cordonul realizat de politisti pentru a merge catre Parlament au atacat furgonete ale politiei si uneia dintre ele i-au dat foc.

Ei au aruncat cu cocteiluri Molotov in fortele de ordine, care au raspus folosind gaze lacrimogene si bastoanele din dotare.

Cel putin doua persoane au fost ranite in confruntari, dintre care una a fost lovita de o grenada asurzitoare in picioare, iar alta de un proiectil in cap, potrivit corespondentului AFP.

Boxerul si liderul opozitiei Vitali Kliciko a incercat sa se interpuna si a cerut multimii sa nu provoace politia.

De ce protesteaza ucrainienii

Aproximativ 200.000 de persoane s-au reunit, duminica la pranz, in Piata Independentei din centrul Kievului pentru a protesta fata de adoptarea recenta a noilor legi care intensifica sanctiunile impotriva manifestantilor, relateaza AFP.

Pe o vreme cu temperaturi negative, protestatarii se ingramadeau in interiorul si in apropierea pietei, denumita Maidan, ocupata de aproape doua luni de opozantii proeuropeni dupa refuzul presedintelui Viktor Ianukovici de a semna un acord de asociere cu UE in favoarea unei apropieri de Rusia.

Zeci de manifestanti aveau pe cap caserole, site sau cutii de carton sau purtau masti de carnaval, ca semn al luarii in deradere a noilor legi adoptate la acest sfarsit de saptamana, care sanctioneaza persoanele ce protesteaza cu masti sau sepci pe cap.

Liderii opozitiei au facut apel la organizarea acestei manifestatii, cea de-a opta de la inceputul protestelor fata de presedintele Viktor Ianukovici, in pofida unei decizii judecatoresti anuntate miercuri, privind interzicerea oricarei manifestatii in centrul Kievului pana la 8 martie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri