Valoarea imprumuturilor imobiliare subscrise de cetatenii britanici a depasit pentru prima data pragul de 1.000 miliarde lire sterline (1.450 miliarde de euro), potrivit cifrelor publicate joi de Banca Centrala a Angliei (BoE), citata de Rompres.

Dupa ce in cursul lunii mai 2006 britanicii au mai imprumutat 9,3 miliarde lire sterline in scopuri imobiliare, in prezent britanicii datoreaza bancilor o suma de aproximativ 1.006 miliarde lire sterline, reprezentand credite imobiliare. in plus, se asteapta depasirea acestei cifre record, avand in vedere ca valoarea noilor imprumuturi imobiliare subscrise de britanici nu da semne de scadere, aceeasi tendinta inregistrandu-se si in ceea ce priveste valoarea proprietatilor imobiliare. De fapt, in perioada cuprinsa intre 2000 si 2005 valoarea proprietatilor imobiliare din Regatul Unit al Marii Britanii aproape s-a dublat.

In schimb, grupul Halifax, cel mai mare furnizor de credite pe piata de imprumuturi imobiliare din Marea Britanie, a tinut sa reduca importanta acestui record, subliniind ca valoarea caselor sau apartamentelor detinute de persoanele care s-au imprumutat este de 3.400 miliarde lire sterline. in plus, potrivit cifrelor furnizate de Consiliul creditorilor imobiliari, in prezent britanicii consacra, in medie, 15,3% din veniturile lor pentru rambursarea dobanzilor pentru creditele lor imobiliare, comparativ cu 26,5% in 1990.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri