Valoarea imprumuturilor imobiliare subscrise de cetatenii britanici a depasit pentru prima data pragul de 1.000 miliarde lire sterline (1.450 miliarde de euro), potrivit cifrelor publicate joi de Banca Centrala a Angliei (BoE), citata de Rompres.

Dupa ce in cursul lunii mai 2006 britanicii au mai imprumutat 9,3 miliarde lire sterline in scopuri imobiliare, in prezent britanicii datoreaza bancilor o suma de aproximativ 1.006 miliarde lire sterline, reprezentand credite imobiliare. in plus, se asteapta depasirea acestei cifre record, avand in vedere ca valoarea noilor imprumuturi imobiliare subscrise de britanici nu da semne de scadere, aceeasi tendinta inregistrandu-se si in ceea ce priveste valoarea proprietatilor imobiliare. De fapt, in perioada cuprinsa intre 2000 si 2005 valoarea proprietatilor imobiliare din Regatul Unit al Marii Britanii aproape s-a dublat.

In schimb, grupul Halifax, cel mai mare furnizor de credite pe piata de imprumuturi imobiliare din Marea Britanie, a tinut sa reduca importanta acestui record, subliniind ca valoarea caselor sau apartamentelor detinute de persoanele care s-au imprumutat este de 3.400 miliarde lire sterline. in plus, potrivit cifrelor furnizate de Consiliul creditorilor imobiliari, in prezent britanicii consacra, in medie, 15,3% din veniturile lor pentru rambursarea dobanzilor pentru creditele lor imobiliare, comparativ cu 26,5% in 1990.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri