Un manifestant a fost ucis de catre politie, prin impuscare, la Kiev, a declarat miercuri o sursa din cadrul opozitiei, dupa ce fortele de ordine au lansat un asalt asupra protestatarilor, in a parta zi de confruntari violente, a anuntat miercuri opozitia ucraineana, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Fortele de ordine au lansat miercuri, catre ora 6.00 GMT (8.00, ora Romaniei), o ofensiva asupra manifestantilor retrasi in spatele baricadelor de pe strada Grusevski, in centrul orasului. Imediat dupa lansarea asaltului si distrugerea partiala a baricadelor, politia parea sa se retraga.

Imagini transmise de televiziunea ucraineana surprindeau politia procedand la arestari. Anuntul mortii unui manifestant a aparut mai intai pe retele de socializare, dupa care a fost facut si de catre opozitie si confirmat de catre autoritati.

"Barbatul a murit in aceasta (miercuri) dimineata, probabil ucis de un lunetist", a declarat o sursa din cadrul opozitiei pentru AFP. Ministerul de Interne a confirmat moartea unui barbat in centrul Kievului, fara sa precizeze natura ranilor, potrivit Interfax.

"Exista un cadavru. este adevarat (...). Dar inca nu am stabilit cauzele ranilor", a declarat serviciul de presa al ministeruluui pentru agentia Interfax. Serviciul medical improvizat al opozitiei a afirmat ca alt manifestant a decedat marti, dupa ce a cazut, duminica, de la peste zece metri inaltime, de pe o cladire, la intrarea stadionului Dinamo. Potrivit opozitiei, tanarul a murit in timp ce fortele de ordine luau cu asalt cladirea de pe care manifestanti aruncau cu cocteiluri Molotov si proiectile asupra politistilor.

Acest eveniment nu a fost confirmat, insa, de catre Ministerul de Interne. Incepand de duminica, situatia este foarte tensionata la Kiev, unde au loc confruntari sporadice in care sunt folosite cocteiluri Molotov, gloante de cauciuc si grenade asurzitoare.

Asaltul de miercuri dimineata a avut loc dupa ce premierul Mikola Azarov a amenintat marti seara cu recurgerea la forta impotriva "provocatorilor". Sfidand aceste amenintari, manifestanti au aruncat, in noapte de marti spre miercuri, cu cocteiluri Molotov si pietre in directia cordoanelor formate de catre politie, care a ripostat cu gaze lacrimogene, a constat un jurnalist AFP.

Miscarea de contestare a mobilizat sute de mii de persoane, in decembrie, dupa ce presedintele Viktor Ianukovici a optat sa nu semneze un acord de asociere cu UE, reorientandu-se catre Rusia. Adoptarea, saptamana trecuta, a unor legi considerate represive, care au intrat in vigoare la miezul noptii de marti spre miercuri, a relansat mobilizarea.

Aproximativ 200.000 de persoane au participat duminica la o manifestatie care a degenerat in confruntari de o violenta fara precedent intre fortele de ordine si manifestanti. Cel putin 20 de persoane au fost ranite de atunci, potrivit Ministerului de Interne.

Surse medicale au afirmat ca cel putin unei persoane i-a fost amputata o mana si ca mai multe alte persoane au prezentat tulburari de vedere. Cel putin 35 de jurnalisti au fost raniti, a precizat marti un ONG pentru apararea presei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri