Banca americana JPMorgan Chase & Co. a acceptat sa plateasca doua miliarde de dolari pentru a rezolva in afara instantei un caz in care era acuzata ca a ascuns riscurile pentru investitori ale vanzarii obligatiunilor companiei WorldCom, informeaza Mediafax.

A doua mare banca din SUA este cea mai recenta institutie de credit din cele 12 care a acceptat sa rezolve in afara Curtii de Justitie procesul intentat unui grup de banci de catre sutele de mii de investitori, care au cumparat actiuni si obligatiuni WorldCom, inainte ca operatorul de telefonie sa dea faliment, in iulie 2002.

Acesta a fost cel mai mare faliment din istoria SUA.
In cazul in care toate aceste intelegeri sunt aprobate conform reglementarilor in vigoare, atunci investitorii ar putea recupera pana la sase miliarde de dolari - cel mai substantial compromis in afara justitiei de pe piata americana a titlurilor.

O Curte de Justitie l-a condamnat, marti, pe fostul director executiv al WorldCom, Bernard Ebbers, pentru inmanarea de documente false autoritatilor de stat in domeniul valorilor mobiliare, producand o frauda contabila de 11 miliarde de dolari.
Ebbers ar putea petrece urmatorii 85 de ani in inchisoare.

Suma platita de JPMorgan a fost depasita doar de Citigroup, care a achitat 2,58 miliarde de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri