Rusia nu va interveni in situatia din Ucraina, unde confruntari violente intre manifestanti proeuropeni si fortele de ordine s-au soldat cu cinci morti, a declarat joi purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

"Credem ca nu avem dreptul sa intervenim in afacerile interne ale Ucrainei in niciun mod. Este absolut inacceptabil sa ne amestecam in afacerile interne" ale altei tari, a declarat Dmitri Peskov intr-un interviu publicat pe site-ul tabloidului Komsomolskaia Pravda.

Rusia este "convinsa" ca autoritatile ucrainene "stiu ceea ce este necesar sa faca si vor gasi cea mai buna solutie pentru a aduce situatia la normal si a restabili pacea", a spus Peskov. El a deplans "ingerinte straine" in criza din tara vecina, "evidente" in opinia sa.

"Nu-i putem intelege pe ambasadorii tarilor straine aflati la post la Kiev, care le spun autoritatilor din Ucraina ce sa faca si de unde sa-si retraga trupele si politia", a spus purtatorul de cuvant, fara sa ofere alte precizari.

"Bineinteles ca nu putem sa aprobam acest lucru, care ne procoava indignarea", a subliniat Peskov.

"Rusia si Ucraina sunt doua tari surori", "ni se face rau vazand ceea ce se petrece la Kiev", capitala ucraineana, care este, incepand de duminica, scena unor confruntari violente, a continuat el.

O fosta republica sovietica, Ucraina este afectata de doua luni de o miscare de contestare fara precedent a regimului, dupa decizia autoritatilor ucrainene de a renunta la o apropiere de UE, in favoarea Rusiei.

Adoptarea saptamana trecuta a unor legi controversate, care inaspresc in mod drastic sanctiunile aplicabile manifestantilor, a relansat mobilizarea opozitiei proeuropene, provocand confruntari de o violenta fara precedent la Kiev.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri