Clubul britanic de fotbal Manchester United, patronat de catre fratii Glazer, a parasit pentru prima data podiumul celor mai bogate echipe de fotbal din lume intocmit de catre compania de consultanta Deloitte.

Real Madrid, Barcelona si Bayern Munchen ocupa in prezent primele trepte ale podiumului, cu incasari de 519 milioane de euro, 482 milioane de euro, respectiv 431 milioane de euro in sezonul 2012/2013.

In ciuda pierderii podiumului, veniturile gruparii din Manchester au crescut in sezonul precedent, de la 395 de milioane de euro, la 423 de milioane de euro, scrie BBC.

Cea mai mare amenintare pentru echipa britanica de fotbal vine insa de la francezii de la Paris Saint Germain, care ocupa in prezent pozitia a cincea in clasament, echipa a caror venituri au crescut de patru ori in ultimii doi ani, de la 250, la aproape 400 de milioane de euro.
Top 10 al celor mai bogate echipe de fotbal din lume este completat de Manchester City (316 mil. €), Chelsea (303 mil. €), Arsenal (284 mil. €), dar si echipele italiene de fotbal Juventus (272 mil. €) si AC Milan (263 mil. €).

Totodata, incasarile celor mai bogate 20 de cluburi de fotbal din lume au crescut cu 8%, la 5,4 miliarde de euro, mai arata raportul Deloitte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri