Actionarii Arcelor au respins, vineri, oferta Severstal de fuziune, netezind drumul pentru incheierea fuziunii cu Mittal, informeaza AP.

Astfel, Mittal este gata sa formeze cu Arcelor cea mai mare companie de otel din lume, companie care va acoperi aproape 10 la suta din productia globala de otel.

La momentul actual, compania cu sediul central in Luxemburg este libera de orice contract cu compania rusa Severstal si recomanda actionarilor sa sustina oferta in valoare de 25,4 miliarde euro (31,92 miliarde dolari) din partea Mittal.

Mittal a salutat votul actionarilor Arcelor, considerandu-l "un pas important inspre finalizarea fuziunii", insistand in acelasi timp fata de actionarii Arcelor sa grabeasca pasii si sa-si schimbe actiunile Arcelor pe care le detin pentru pachetul oferit de Mittal, pana la expirarea ofertei Mittal din 13 iulie.

Noul grup care, dupa toate estimarile, va fi realizat, va fi botezat 'Arcelor-Mittal', va avea sediul la Luxemburg si va fi de departe cel mai mare producator mondial de otel, 116 milioane tone pe an, de trei ori mai mult decat oricare dintre urmaritorii sai. De asemenea, 'Arcelor-Mittal' numara, inainte de restructurare, 320.000 de salariati si va realiza o cifra anuala de afaceri de 60 miliarde euro. Arcelor are 96.000 de angajati, in peste 60 de tari, dintre care 27.000 numai in Franta. Mittal are 225.000 angajati, la 22 facilitati de productie, din 14 tari.

Grupul Mittal este condus de magnatul Lakshmi Mittal, locul cinci in topul celor mai bogati oameni din lume.

Mittal s-a declarat de acord sa cedeze o serie de active considerate de Arcelor drept sub-productive, in special din randul otelariilor americane controlate de Mittal.

Actualul director general de la Arcelor, francezul Guy Doll, si presedintele consiliului de administratie de la Arcelor, luxemburghezul Joseph Kinsch, isi vor pastra functiile si in noua companie, in timp ce magnatul Lakshmi Mittal nu va fi decat vice-presedinte al consiliului de supraveghere, fara a detine nici o functie executiva.

'Sediul social si centrul decizional al viitorului grup rezultat din fuziune vor ramane la Luxemburg', a precizat ministrul luxemburghez al Economiei, Jeannot Kreck.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri