Presedintele afgan, Hamid Karzai, afirma ca serviciile secrete americane au organizat numeroase atentate in Afganistan, inclusiv la palatul prezidential, atacuri care in mod normal sunt atribuite insurgentilor talibani, explicand ca obiectivul este destabilizarea Administratiei de la Kabul, relateaza Mediafax.

Hamid Karzai a prezentat o lista cu zeci de atentate comise in Afganistan in ultimii ani. Presedintele afgan sustine ca serviciile secrete americane se afla in spatele acestor atacuri, atat in mod unilateral, cat si prin ajutarea insurgentilor talibani, conform cotidianului The Washington Post. Pe lista prezentata de Karzai figureaza si recentul atac armat comis la un restaurant cu specific libanez din Kabul, un incident soldat cu moartea a 21 de persoane, inclusiv a trei cetateni americani. Atentatul a fost atribuit talibanilor afgani.

Presedintele Karzai crede ca obiectivul acestei conspiratii ar fi destabilizarea situatiei din Afganistan, inclusiv a Administratiei de la Kabul. Cu toate acestea, un oficial de la Presedintia afgana recunoaste ca nu exista dovezi clare care sa confirme implicarea Statelor Unite in atentate.

Mai multi oficiali americani au denuntat afirmatiile lui Karzai, amintind ca Washingtonul a oferit miliarde de dolari si trupe in scopul sustinerii Administratiei de la Kabul. "Este un punct de vedere profund conspirationist, departe de realitate", a reactionat ambasadorul SUA, James B. Cunningham.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri