Italia este afectata, incepand de vineri, de intemperii puternice, insotite de ninsori abundente, in Alpi, si de ploi torentiale, care provoaca cresteri ale nivelului apelor, in special la Roma, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Vremea proasta va dura cel putin pana marti.

In timp ce nivelul apelor raului Arno se diminueaza, nivelul apelor raului Tibru continua sa creasca, urmand sa atinga cel mai inalt nivel in cursul noptii. Evolutia este urmarita indeaproape de autoritati.

La periferia de nord a Romei, pompierii au evacuat aproximativ 30 de persoane blocate intr-o cladire comerciala ramasa izolata din cauza inundatiilor.

Totodata, apele Tibrului au invadat mai multe terenuri de sport.

Papa Francisc l-a contactat telefonic pe un preot din nordul capitalei "pentru a-i asigura pe toti credinciosii ca se afla alaturi de ei".

Primaria, foarte criticata pentru incapacitatea de evita haosul in transporturi, a infiintat o celula de criza.

Numeroase sosele si autostrazi de pe litoral au fost inundate, inclusiv in apropiere de Fiumicino, principalul aeroport al Romei.

La Pisa, unde momentul critic a avut loc vineri, cu un debit al raului Arno intre 2.500 si 3.000 de metri cubi pe secunda, situatia s-a ameliorat.

La Ponsacco, o parte din locuitori (1.600) si-au gasit adapost la parinti sau la prieteni. La San Miniato, o mie de persoane au fost evacuate preventiv.

La sud de Lazio, raul Aniene a rupt digurile in apropiere de Subiaco.

La Venetia, "acqua alta", fenomenul de maree care inunda in mod frecvent o buna parte din oras, a atins un nivel foarte inalt (104 centimetri). Aproximativ 8% din zona pietonala a Venetiei se afla sub ape. In Piata San Marco, nivelul apei a atins 25 de centimetri.

La munte, temperaturile au crescut, generand temeri privind producerea de avalanse. Ninsorile abundente afecteaza comunicatiile si provoaca intreruperi de curent. In regiunea Trentino-Tirolul de Sud, unde s-a depus un strat de zapada de peste doi metri, toate trecerile au fost inchise. Armata, dotata cu pluguri de zapada, a fost mobilizata pentru a ajuta la deszapezirea drumurilor in Veneto.

In Golful Napoli, rafale puternice de vant cald si uscat retineau la chei o parte din hidroglisoare.

Ploile puternice afecteaza si sudul Italiei, in special in Calabria, unde circulatia se desfasoara cu dificultate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri