Cazinouri, jocuri mecanice, pariuri sportive, si lista poate continua. Industria mondiala a jocurilor creste de la an la an, iar in 2013 a ajuns la castiguri brute in valoare totala de 440 miliarde de dolari. Iar atunci cand industria castiga, inseamna ca sunt o multime de jucatori pierd. wall-street.ro iti prezinta tarile in care pasionatii de jocuri de noroc pierd cei mai multi bani, potrivit The Economist.

Australienii joaca cei mai multi bani si pierd in aceeasi masura, fiind pe primul loc la pierderile per jucator - peste 1.000 de dolari pe an, potrivit datelor companiei britanice de consultanta H2 Gambling Capital. Cei mai multi bani sunt cheltuiti pe jocuri video de poker, in ciuda reglemarilor strice din aceasta tara. Cu toate acestea, Australia nu intra in top 5 privind pierderile totale al jucatorilor.

In Singapore jucatorii prefera cazinourile, in timp ce finlandezii arunca cu bani la jocuri interactive.

America ramane cea mai mare piata a jocurilor de noroc, insa procentul detinut la nivel mondial a scazut de la aproape o treime la un sfert in ultimul deceniu, partial din cauza unei interdictii impuse in ceea ce priveste jocurile interactive (pariuri sportive si alte jocuri de pe telefoane mobile, computere sau televizoare interactive). Americanii au pierdut anul trecut 119 miliarde de dolari la jocurile de noroc.

In acelasi timp, China a urcat in clasament, de pe pozitia a zecea pe locul al doilea dupa pierderile la jocuri de noroc, cu 76 miliade de dolari, iar pana in 2020 ar putea ocupa prima pozitie.

Pe locul trei, cu pierderi de 31,4 miliarde de dolari, se claseaza Japonia, urmata de Italia (23,9 miliarde dolari), Marea Britanie (19,9 mld. dolari), Australia (18,4 mld. dolari), Germania (14,8 mld. dolari), Franta (13,3 mld. dolari), Canada (13 mld. dolari) si Spania (12,4 mld. dolari).

Sursa foto: Jocuri de noroc, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri