Guvernul spaniol cere mai multor banci sa accepte sa iasa in pierdere pe imprumuturi in valoare de aproximativ 3,5 miliarde euro acordate pentru constructia unor autostrazi, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Printre bancile vizate se numara Banco Santander si BBVA, cel mai mari grupuri financiare spaniole. Propunerea oficialilor statului se refera la finantari pentru opt proiecte de autostrada, cu o lungime totala de 585 kilometri, ai caror concesionari au intrat in insolventa, au afirmat sursele citate, potrivit Mediafax.

Guvernul a invitat la discutii si pe titularii concesiunilor, precum si companiile de constructii implicate in proiecte, printre care Ferrovial, Sacyr si ACS.

Statul cere bancilor sa accepte restructurarea datoriilor pentru a reduce costurile suportate de contribuabili. Sursele citate nu au precizat marimea discountului propus de autoritati.

Contactat de Bloomberg, un purtator de cuvant al Ministerului Lucrarilor Publice a afirmat ca nu a fost luata nicio decizie, iar guvernul va alege solutia cu cel mai redus impact asupra bugetului. Reprezentantii Santander si BBVA au refuzat sa faca comentarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri